leveltar

Egy püspök élete: Ordass Lajos (1901–1978)

Ordass Lajos evangélikus püspök nevét saját egyházán belül viszonylag jól ismerik, azon kívül viszont csak kevesen, pedig sokak számára szolgálhat példaként istenszeretete, egyházához, barátaihoz és az igazsághoz való ragaszkodása, megalkuvásokat nem ismerő jelleme. Mindezek együtt elegendő erőt adtak számára, hogy koncepciós pere, fegyházbüntetése és félreállítása után elvállalja, hogy az 1956-os forradalom biztosította kedvezőbb légkörben új lendületet adjon a hazai evangélikusság számára.

Milyen körülmények vezettek ide? Honnan jött Ordass? Milyen szórakozásai voltak gyermekkorában? Milyen életpályát futott be? Miért dolgoztak ki ellene 1948-ban koncepciós eljárást? Mi volt a vád? Hogy térhetett vissza? Hányszor volt püspök? Mindezekre és még számos más kérdésre is választ kaphat, aki megnézi interaktív bemutatónkat. Természetesen ezúttal is gazdag képanyaggal, korábban soha nem publikált felvételekkel és saját készítésű dokumentumfilmmel színesítettük az olvasnivalót.

 

Tipp: az interaktív tartalom oldalainak jobb felső sarkában megjelenik egy gomb, amely előhozza az összes kattintható elemet. Érdemes felfedezni őket.